Begur en omgeving

Prachtige stranden

Begur ligt op 300 meter boven zeeniveau en heeft één van de mooiste uitzichten over de Middellandse Zee. De stranden rondom Begur hebben kristalhelder water en zijn omzoomd met groene dennenbossen. De omgeving wordt gekenmerkt door rustige met dennenbomen begroeide heuvels, een grillige kust, kleine mooie baaien, met oude Romaanse dorpjes,o.a. Sa Tuna, Aqua blava, Aqua Freda, Fornells.

Sfeervol

Begur is een levendig en sfeervol stadje. Rond de laat gotische kerk, de Església de Sant Pere, zijn een tweetal pleintjes met rondom terrasjes. Aan de zijstraatjes bevinden zich een verscheidenheid aan restaurantjes die vooral in de weekenden druk door mensen uit de wijde omgeving bezocht worden.

Op 15 minuten afstand vind u de mooiste golfbanen van Europa, veel typisch Spaanse restaurants, een schitterende natuur en kleine, schone stranden.

Steden in de buurt

Naast de prachtige stranden rondom Begur is het ook zeker de moeite waard om een aantal dorpjes en steden in de omgeving te bezoeken. Echte aanraders zijn onder andere Figueras (Dalí Museum), Gerona (prachtige kathedraal), Palamós (mooie haven en vismarkt) en natuurlijk Barcelona (de stad van Gaudí en Miró).